What I eat in a day – Weekend editie

Het is weekend, heerlijk! Waar ik doordeweeks vaak mijn lunch prep, mijn snacks gauw in mijn tas gooi, een appel op kantoor pak en ’s avonds simpel eet, neem ik in het weekend juist wat meer de tijd voor mijn eten! Lekker genieten van een zelfgemaakte soep, even buiten de deur lunchen of een (gezonde) cake bakken; gewoon omdat het kan. Ik neem je mee in mijn “eetdagboek”. Lees je mee?

Ontbijt

Hmm, geen ontbijtfoto? Nee! Ik doe namelijk aan intermittent fasting. Meer weten? Lees dan dit boek van dr. Samefko Ludidi! #nospon

Lunch

Lekker een hapje eten bij een lokaal tentje in Nijmegen, de Blonde Pater! Ideaal als je zin hebt in een lekker broodje of een verse salade. Bijkomend voordeel: vrijwel alles op de kaart kost je max. €10! Ik koos voor de ‘West Side’ sandwich (vegetarisch). Twee dikke plakken bruin brood met creamcheese, sla, avocado, tomaat, komkommer, tuinkers, pitten en mostermayo! Heerlijk begin van de dag, maar wel een beetje weinig eiwitten. Daar moet ik de rest van de dag dus even op letten.

Tussendoortje 1

Als ik zin heb in een lekker shake zonder poespas, dan koop ik in de supermarkt een rijpe ananas en tover ik die in drie minuten om tot deze Vitamine A&C-bom! Ik vind ananas echt een heerlijke vrucht en deze shake is dan ook echt een verwenmomentje! Hop op de bank, laptop erbij en een paar mails beantwoorden.

Tussendoortje 2

Rond een uurtje of 15.00-15.30 krijg ik vaak trek! Wanneer ik op kantoor ben, neem ik rond die tijd vaak een stuk fruit en/of een Barebells eiwitreep. In het weekend koop ik een paar lekkere dingetjes waar ik zin in heb en dan maak ik daar iets moois van. Dat kan een salade zijn, maar in dit geval koos ik voor avocado, zalm, hüttenkäse en een paar crackers. Opnieuw erg snel klaar en wederom genieten! Voor wat extra vitamientjes nam ik deze keer ook een Dr. Detox sapje met wortel, rode biet en granaatappel.

Tussendoortje 3

In plaats van een kopje koffie, nam ik vandaag een gember-shot van Dr. Detox. Gember heeft een frisse en pittige smaak, dus dit shotje zorgde zeker voor een oppepper! Een shotje vóór het eten ondersteunt je spijsvertering, dus wat dat betreft was de timing (rond 18.00u perfect). Los van dat gember je spijsvertering een handje helpt, stimuleert het onder andere je doorbloeding, en heeft het een zuiverende en ontstekingsremmende werking. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

Stoel is van Gigameubel

Avondeten

Tijd voor Netflix & Ch… lekker eten! Ik at verse gamba’s, snijbonen en Turks brood (incl. bijbehorende dips; tzatziki en aioli). Hoewel ik zei dat ik in het weekend vaak wat meer de tijd neem voor mijn eten, vind ik het ook heerlijk om iets eenvoudigs klaar te maken en lekker relaxed op de bank te ploffen. Bon appétit! 

Avondsnack

Ja… En dan is het tijd voor mijn favoriete snack. Zoals jullie misschien al weten via mijn Instagram, ben ik een echte cheese lover. Geitenkaas, oude kaas, jonge kaas, blauwe kaas… I love (and eat hehe) all of them! Voor mij het ideale einde van een heerlijk weekend. 

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om meer te lezen over what I eat in a day. Ik eet over het algemeen 80% “gezond” en 20% “ongezond”, daar voel ik mij prima bij! Zoek die balans ook op voor jezelf en vooral: geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *