Homemade Quesadillas

Telkens als ik geniet van mijn zelfgemaakte Quesadilas, krijg ik veel reacties op mijn stories. Hoe maak je deze goddelijke snack/maaltijd zelf? Nou, ik denk dat dit een van de makkelijkste recepten is die ik ooit op mijn site heb geplaatst of nog ga plaatsen. Hieronder vind je de ingrediënten voor vier heerlijke, homemade Quesadillas.

Ingrediënten

  • 400gr kipfilet
  • Vier tortilla wraps. Ik pak altijd de extra grote wraps, zodat je ze goed dubbel kunt vouwen.
  • Drie tomaten
  • Twee avocado’s
  • Een bakje crème fraîche (150ml)
  • Een zakje geraspte 30+ kaas naar keuze (175 gram)
  • Een rode peper (eventueel)
  • Peper en zout
  • Een eetlepel olijfolie
  • Citroensap. Ik gebruik ongeveer een theelepel.

Macro’s per Quesadilla

Calorieën: 669
Eiwitten: 45 gram
Vet: 25 gram
Koolhydraten: 40,5 gram

Benodigheden

Een contactgrill of een (grill)pan.

Recept

Ik begin altijd met het voorbereiden van de groentes. Snij de tomaten in kleine blokjes, pureer de avocado’s en voeg de citroensap toe aan de avocadopuree. Mocht je de rode peper toe willen voegen, hak deze dan (na het verwijderen van de pitjes) fijn en voeg de peper toe aan de avocado.

Vervolgens snij je de kip in blokjes, voeg je peper en zout naar behoefte toe en bak de kip in de olijfolie zo goed als gaar. Let op: bak de kip niet meteen (over)gaar, want de kip gaat straks nog in de grill/de pan. 

Tijd om de Quesedillas klaar te maken! Verwarm de grill of pan voor. Bestrijk vervolgens de tortilla wraps met crème fraîche, voeg de geprepareerde ingrediënten toe en bestrooi de wraps met geraspte kaas. Stop je Quesedillas in de grill/de pan, wacht tot de kaas goed gesmolten is en klaar is Kees! 

PS1: mocht je gebruik maken van een pan, keer de Quesdillas dan regelmatig om. 
PS2: laat ze niet aanbranden, want dan is al je werk voor niks!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *