Eén week geen dierlijke producten eten. Help? (1/3)

Eén week vegan eten. Voor veel mensen klinkt dit misschien super easy, maar mij lijkt het toch best wel lastig. Ik eet namelijk alles. De laatste tijd eet ik wel minder vlees, maar ik ben nog steeds een vis lover en ik ben gek op kaas! Een eitje bij het ontbijt of een stukje melkchocolade in de avond kan ik ook goodbye zeggen. Desondanks wil ik dit wel proberen en ik doe dit om vooral wat bewuster te worden over voeding. Ik ben voorstander van “vlees eten met mate” en ben ervan overtuigd dat dit zeker ten goede komt aan mens, dier en planeet. Toch zijn er wel dingen die ik in die week écht ga missen en ik ben stiekem ook een beetje bang dat ik per ongeluk iets verkeerds eet. Uiteindelijk gaat het erom dat ik ermee bezig ben en dat ik jullie kan helpen! Vind je dit interessant? Lees dan verder!

De Challenge

Eén week lang geen dierlijke producten eten. Ik heb die week colleges, ik ga uiteten en ik heb ook eetafspraken met vrienden staan. We’ll see.

Wat ga ik missen?

Het gaat eigenlijk al mis bij mijn ontbijt in de ochtend. Ik neem tegenwoordig Brinta in de ochtend en, jawel, daar doe ik altijd melk bij. Nu kan ik de koemelk makkelijk vervangen door sojamelk, dus dat is in principe opgelost! Ik ga het vooral missen dat ik niet zomaar van alles uit de kast kan pakken. Afgelopen tijd heb ik al een beetje in de gaten gehouden wat ik eventueel niet meer zou kunnen eten. Een klein stukje melkchocolade of een eierkoek gaan bijvoorbeeld niet meer. Verder denk ik dat het vooral de gewenning is die even plaats moet maken voor iets nieuws. Ik eet heel vaak gewoon aardappels, vlees en groenten en daar moet dus echt even verandering in komen.

Waar ben ik bang voor?

Ik ben bang dat ik ga falen! Naja, niet falen in de zin van dat ik de verleiding niet kan weerstaan, maar juist omdat ik per ongeluk een dierlijk product binnen krijg. Ik wil die week gewoon kunnen rocken en vol trots aan iedereen laten zien dat het helemaal niet lastig is! Dat vegan eten ook helemaal niet saai hoeft te zijn. Ik dacht vroeger (sorry) dat je dan echt alleen maar groenten at. Dat veganisten elke avond alleen maar sla konden eten, maar dat is helemaal dus helemaal niet het geval! Ik heb namelijk al een beetje hulp ingeroepen en ik heb heel veel goede en lekkere tips gekregen. Love it!

Wat wil ik jullie meegeven?

Ik wil graag dat iedereen iets bewuster wordt van het eten van dierlijke producten. Daarnaast wil ik jullie helpen om inspiratie op te doen voor lekkere gerechten. Ook wil ik gedurende de week zo veel mogelijk van jullie vragen beantwoorden. Hoe kom je bijvoorbeeld aan genoeg eiwitten als je vegan (of vegetarisch) bent? Doet het veel met je lichaam als je geen dierlijke producten meer eet? Mocht je nog vragen hebben, dan mag je mij die altijd stellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *