Garmin Venu review

Sinds een halfjaar maak ik gebruik van de Garmin Venu en ik had er nog geen review over geschreven (oeps). Ik krijg nog steeds vaak de vraag hoe het horloge mij bevalt en vandaar dat ik dacht: laat ik nou toch nog eens een review schrijven! 

Specificaties

De Garmin Venu is een sporthorloge met allerlei mogelijkheden om je gezondheid in de gaten te houden. Het horloge houdt onder andere jouw aantal stappen, hartslag en stressniveau in de gaten. Het horloge bevat GPS en een AMOLED-scherm. Het is het eerste horloge van Garmin met een iets minder sportief uiterlijk. Je kan allerlei geanimeerde oefeningen bekijken op het horloge: van yoga tot aan krachtoefeningen. Ook kun je muziek afspelen tijdens je workout en hoef je je telefoon niet mee te nemen tijdens een rondje hardlopen (je kan zelfs betalen met het sporthorloge).  

Voordelen dagelijks gebruik

Ik ben tot nu toe heel tevreden over het horloge. Ik heb hem elke dag om. De batterij gaat lang mee en ik laad het horloge vaak in de nacht op. Ik vind het heel fijn om mijn hartslag en stappen gedurende de dag in de gaten te houden. Daarnaast krijg je alle meldingen van je telefoon binnen (dit kan je natuurlijk aanpassen), dus hoef ik niet continu mijn telefoon te checken. Ik heb hem ook altijd om met douchen (waterproof), dus dan kan ik het horloge ook goed schoonhouden. 

Voordelen tijdens het sporten

Ik heb het hardlopen naar een hoger niveau getild door mijn sporthorloge. Je kan allerlei workouts volgen, maar voor het hardlopen heb ik een ‘coach traject’ gekozen. Hierdoor krijg ik elke week door welke trainingen ik moet doen om mijn doel te behalen (10km binnen 55min). Tijdens het rennen krijg ik de meldingen binnen voor de training. Daarnaast hoef ik alleen mijn horloge mee te nemen, want mijn muziek kan ik via het horloge afspelen (ideaal). Het horloge heeft ontzettend veel sportstanden, waaronder hardlopen, wandelen, krachttraining, cardio, Yoga, roeien, fietsen, skiën, golfen en pilates. Tijdens CrossFit zet ik vaak de workout modes “cardio” of “krachttraining” aan. 

Nadelen Garmin Venu

Een nadeel is dat mijn slaap niet super goed wordt getrackt door de Garmin. Als ik soms op de bank lig, dan registreert mijn horloge dat ik aan het slapen ben. In de nacht word ik ook regelmatig wakker en dan zie ik dat niet terug in de meting zelf. Een ander nadeel is dat ik niet echt een goede sportstand heb voor mijn CrossFit workouts (combiantie van cardio en krachttraining). Daardoor wordt o.a. mijn calorieverbruik niet optimaal gemeten. Zelf vind ik dat overigens geen ramp hoor! Als laatste mis ik het om bijvoorbeeld de app Storytel op mijn horloge te kunnen gebruiken. Tijdens het rennen vind ik het af en toe namelijk fijn om een luisterboek af te kunnen spelen, maar dan moet ik helaas mijn telefoon meenemen. 

Algemene conclusie

Ik ben hartstikke tevreden over de Garmin Venu! Er zijn nog honderden specificaties waar ik niet over schrijf, maar tegenwoordig kunnen de sporthorloges ook zo ontzettend veel. Als je het horloge aanschaft kan het dus ook even zoeken zijn voordat je alles begrijpt. Wanneer jij op zoek bent naar een stijlvol sporthorloge met een supermooi scherm, dan zit je goed met de Garmin Venu. Schaf je het sporthorloge puur en alleen aan voor het meten van je sportprestaties, ga dan voor bijvoorbeeld de Garmin Vivoactive. Ben jij echt een hardloper, kies dan de Garmin Forerunner. 

Ik hoop dat je iets hebt aan het lezen van deze review! Heb je nog vragen over het horloge, dan mag je mij altijd een berichtje sturen! Daarnaast staat er ook super veel informatie op de website van Garmin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *