Quarantine & Answers (Q&A)

Het is alweer een tijd geleden dat ik iets geschreven heb voor mijn website. Het lijkt mij daarom leuk om enkele vragen te beantwoorden die ik ingestuurd heb gekregen. Zo kan ik zelf weer even oefenen om mijn laptop er wat vaker bij te pakken 😉 Allereerst een korte introductie: 

Ik ben Ida van de Kamer, 26 jaar en ik woon in Nijmegen samen met mijn vriend en onze lieve kat Baloe. We wonen in een mooi appartementje aan de rand van het centrum. 

  1. Vertel eens over je studie en baan

Ik heb een studie Rechten en Bedrijfskunde afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Als specialisaties koos ik voor een master Ondernemingsrecht en een master International Management. Toen ik nog op de middelbare school zat, wist ik nog niet goed wat ik wilde studeren. Ik ben aan een dubbelstudie begonnen, zodat ik zoveel mogelijk kon verkennen wat echt goed bij mij paste. Hoewel mijn studie af en toe wel pittig was, heb ik een supertoffe studententijd gehad en ben ik heel blij dat ik alles heb afgerond!  

Nu werk ik bij Deloitte (Amsterdam) als Consultant Regulatory Risk. Nadat ik, om Deloitte beter te leren kennen, mee was gegaan met een Business Course naar Budapest, ben ik in september 2019 gaan solliciteren. Ik heb het tot nu toe ontzettend naar mijn zin!

  1. Waarom ben je begonnen met fitness en met welk doel?

Net voor ik begon met studeren ben ik gewoon eens naar de sportschool gegaan om te kijken wat ik ervan vond. Ik was toen net gestopt met korfbal en dansen en ik was eigenlijk op zoek naar een andere manier om fit te blijven. Het fijne aan fitness vind ik, dat ik mijn eigen tijd in kan delen en dat ik niet per se gebonden ben aan bepaalde (trainings)tijden. Ik wilde vooral fit blijven en sterker worden. Elke keer een zwaardere deadlift pakken of zwaarder squaten vond ik echt geweldig. 

Ik ben sinds vorig jaar zomer begonnen met CrossFit. Ik wilde dit al een stuk langer, maar als student kon ik super goedkoop sporten bij de universiteit. Het was een hartstikke fijne sportschool, maar na het zien van alle documentaires op Netflix wilde ik gewoon ontzettend graag beginnen met CrossFit. Ik had met mijzelf afgesproken dat ik, wanneer ik klaar zou zijn met studeren, ik zou beginnen met CrossFit. Dat heb ik dus ook meteen gedaan!  

  1. Waarom vind jij CrossFit het geld waard t.o.v. een (veel) goedkoper sportschool abonnement?

Ja, CrossFit is een stuk duurder. Ik heb zelf echt 0 spijt van mijn keuze. Er zijn voor mij meerdere voordelen. Sinds ik werk, sport ik altijd in de avond en in mijn vorige sportschool was het dan hartstikke druk. Nu schrijf ik mij in voor een les van een uur en dan zit je in een les met maximaal 12 personen. Geen drukte en gewoon een uur aan de slag. Een ander bijkomend voordeel: ik hoef niets meer zelf te verzinnen. Ik vind het heerlijk om na een dag werk te kunnen sporten en iemand heeft voor mij bedacht hoe ik een uur lang het maximale uit mezelf ga halen! Natuurlijk kun je ook lesjes volgen bij verschillende sportscholen, maar ik vind de combinatie van kracht en cardio heel leuk en uitdagend. Elke dag is anders, maar toch zijn er zoveel oefeningen die ik voorheen ook deed (deadlifts, pullups, etc.). Je kan zelf je gewichten kiezen en je kan het zo zwaar (en uitdagend) maken als je wilt. Ik merk aan mezelf dat ik tijdens het fitnessen ook fit was (ik ging vaak ook boksen), maar op een andere manier. CrossFit is een combinatie van conditie en kracht. Naast de georganiseerde workouts, kan ik bij CrossFit Waalfront onder andere gebruik maken van de open gym uren (vrij sporten), weightlifting lessen volgen, meedoen aan HIIT workouts of relaxen tijdens een uurtje yoga. Plussss, laatste punt wat ik wil benoemen: je bent niet alleen aan het sporten. Hoe cliché het ook klinkt: je motiveert elkaar om net even extra gas te geven. Tip: twijfel je? Ga eens een proeflesje volgen! Ik heb dit eerst ook gedaan J

  1. Eet je vegetarisch of niet? En waarom kies je daarvoor?

Jazeker! Ik eet minimaal twee keer per week vegetarisch. Ik koop vleesvervangers of ik maak een pasta o.i.d. zonder vervanger haha. Ik kies hiervoor, omdat ik het er mee eens ben dat je echt niet elke dag vlees, kip of vis hoeft te eten. Te veel is nooit goed (met alles)! Zo draag je je steentje bij aan het milieu (dat kan ook op heel veel andere manieren), maar ook het voorkomen van dierenleed. 

  1. In hoeverre vind jij het belangrijk om bij te dragen aan een duurzame wereld? 

Ik vind dit onderwerp altijd vrij lastig. Ik moet eerlijk toegeven dat, wanneer ik mijn stukje vlees deel op mijn Instagram, ik mij wel bedenk: shit, vegetariërs of veganisten vinden dit niet kunnen. Echter, ik maak (op mijn manier) wel bewuste keuzes: ik heb niet gekozen voor een leaseauto en ga altijd met de trein naar kantoor. Ik ga niet vier keer per jaar met het vliegtuig naar het buitenland (ik ga überhaupt niet heel vaak op vakantie haha). We hebben vorig jaar, bij het het verbouwen van de keuken, de meest zuinige keukenapparatuur aangeschaft. Onze energierekening valt ieder jaar weer bovengemiddeld laag uit, omdat we eerder een dikke trui aan doen dan dat we de verwarming wat hoger zetten! Dus ja, ik vind zeker dat ik mijn steentje bijdraag. 

  1. Hoe combineer je het sporten en (thuis)werken? 

Ik vind het nu makkelijker om het sporten en het werken te combineren. Ik hoef nu natuurlijk niet met de trein naar kantoor, dus dat scheelt enorm. Natuurlijk was het voorheen echt wel een tikje lastiger. Ook qua energielevel. Ik werk minimaal 40 uur per week, ik wil minimaal vier keer per week sporten en daarnaast wil ik ook nog leuke dingen doen. Mijn Instagram en alles er omheen kost (believe it or not) ook tijd, haha. Af en toe is dat echt even lastig. Ik merk ook dat ik soms teveel wil en teveel doe. Gelukkig ervaar ik niet snel stress en kan ik dingen snel loslaten haha. 

Wauw, ik dacht ik kan wel even tien vragen beantwoorden. Ik heb het maar bij zes gelaten, want anders wordt het een enorm boekwerk haha. Ik ga dit zeker vaker doen. Volgende keer ga ik er wel een thema aan koppelen J Heb je nog vragen, let me know! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *