Eggtastic wraps

Ingrediënten voor twee porties 

  • Zes eieren 
  • Vier eetlepels kraanwater 
  • 200 gram hüttenkäse  
  • Twee tomaten 
  • Basilicum 
  • (Olijf)olie 
  • Zout en peper 

 

Recept 

  1. Breek de eieren in een kom, voeg het water toe en klop het geheel los. 
  1. Breng het mengsel van ei en water op smaak met zout en peper. 
  1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein scheutje olie toe. 
  1. Bak vier dunne omeletten. Na iedere omelet voeg je weer een klein scheutje olie toe, zodat je omelet niet aanbrandt! 
  1. Leg de omeletten even apart en laat ze afkoelen; die zijn klaar! 
  1. Schep de hüttenkäse in een ruime kom. 
  1. Snijdt de basilicum fijn en de tomaten in kleine blokjes. 
  1. Voeg de basilicum en de tomaten toe aan de hüttenkäse en breng het mengsel op smaak met zout en peper. 
  1. Alle onderdelen zijn nu klaar! Verdeel het mengsel van hüttenkäse, tomaat en basilicum over de vier omeletten en rol de omeletten op. 
  1. Zo, binnen een kwartiertje heb je een heerlijke, gezonde lunch op tafel staan. Eet smakelijk! 

 

Variaties: 

  • Voeg andere kruiden (bijv. Spaanse peper of Italiaanse kruiden) toe aan het mengsel van ei en water! Zo geef je net weer een andere draai aan je omelet. 
  • Voeg pijnboonpitten of zonnebloem pitten toe aan de wraps. 
  • Met de inhoud van de wraps kun je natuurlijk eindeloos variëren. Ik ben benieuwd naar jullie creaties! 

 

Prep: 

  • Een omelet kun je een, maximaal twee, dagen bewaren in de koelkast! Eventueel kun je er dus voor kiezen om de wraps voor een paar dagen vooruit te maken. Ook je mix van hüttenkäse en andere ingrediënten kun je voor een of twee dagen extra maken. Ik raad je aan om het beleggen pas net voor het eten te doen, omdat de wraps anders in elkaar zakken. 
  • Tip: neem je “mix” en de eierwraps mee in aparte bakjes en beleg ze gauw in je pauze!   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *