Een vegetarische lunch bomvol eiwitten

Ingrediënten voor twee porties

  • 140 gram rijst (ongekookt)
  • 200 gram tempeh
  • Een courgette
  • Drie tomaten
  • 60 gram cashewnoten
  • Een eetlepel (wok)olie
  • Drie eetlepels sojasaus
  • Zout en peper

Recept

  1. Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking.
  2. Snijdt de tempeh en groenten in blokjes
  3. Breek de cashewnoten in stukjes
  4. Giet de wokolie in een wokpan en verwarm de olie op hoog vuur
  5. Wok de tempeh op hoog vuur tot deze goudbruin wordt (3-4 minuten)
  6. Zet het vuur lager.
  7. Voeg de sojasaus toe en roer de tempeh om tot alle sojasaus gelijkmatig verdeeld is
  8. Voeg de groenten en cashewnoten toe en roer het geheel nogmaals om.
  9. Wok het geheel nog 5-6 minuten. Roer af en toe om, zo voorkom je dat het aanbakt!
  10. Haal de wok van het vuur af zodra de courgette beetgaar is.
  11. Verdeel de rijst over twee borden en/of bakjes (eventueel met weegschaal)
  12. Schep de tempeh en groenten uit de pan en voeg ze toe aan de rijst.
  13. Eet smakelijk!

Variaties:

  • Groentes: boontjes uit de diepvries, wortelen en doperwten mix uit de diepvries, etc.
  • Rijst vervangen door (eier)mie.

Prep:

  • Het gerecht is, in de koelkast, drie dagen houdbaar.
  • Voorbeeld: zondagavond maak je klaar voor ma-di-wo, woensdagavond voor do-vrij. Hele week een gezonde lunch klaar (tweede helft van de week varieren).

1 gedachte over “Een vegetarische lunch bomvol eiwitten”

  1. Pingback: Wat te eten na het sporten? – Idavandekamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *