Naar de inhoud springen
Ingrediënten voor twee porties
- 140 gram rijst (ongekookt)
- 200 gram tempeh
- Een courgette
- Drie tomaten
- 60 gram cashewnoten
- Een eetlepel (wok)olie
- Drie eetlepels sojasaus
- Zout en peper
Recept
- Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking.
- Snijdt de tempeh en groenten in blokjes
- Breek de cashewnoten in stukjes
- Giet de wokolie in een wokpan en verwarm de olie op hoog vuur
- Wok de tempeh op hoog vuur tot deze goudbruin wordt (3-4 minuten)
- Zet het vuur lager.
- Voeg de sojasaus toe en roer de tempeh om tot alle sojasaus gelijkmatig verdeeld is
- Voeg de groenten en cashewnoten toe en roer het geheel nogmaals om.
- Wok het geheel nog 5-6 minuten. Roer af en toe om, zo voorkom je dat het aanbakt!
- Haal de wok van het vuur af zodra de courgette beetgaar is.
- Verdeel de rijst over twee borden en/of bakjes (eventueel met weegschaal)
- Schep de tempeh en groenten uit de pan en voeg ze toe aan de rijst.
- Eet smakelijk!
Variaties:
- Groentes: boontjes uit de diepvries, wortelen en doperwten mix uit de diepvries, etc.
- Rijst vervangen door (eier)mie.
Prep:
- Het gerecht is, in de koelkast, drie dagen houdbaar.
- Voorbeeld: zondagavond maak je klaar voor ma-di-wo, woensdagavond voor do-vrij. Hele week een gezonde lunch klaar (tweede helft van de week varieren).
Pingback: Wat te eten na het sporten? – Idavandekamer